Τέλος στη Βενεζουέλα η Coca-Cola λόγω έλλειψης ζάχαρης

Η Coca-Cola διέκοψε την παραγωγή της στη Βενεζουέλα καθώς δεν υπάρχει ζάχαρη για την παραγωγή του αναψυκτικού, ανακοίνωσε  εκπρόσωπος της Coca Cola χθες.

Πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στην παραπαίουσα οικονομία της χώρας.

Η παραγωγή των αναψυκτικών που βασίζονται στη ζάχαρη ως γλυκαντικό έχει σταματήσει, αλλά εκείνη των διαιτητικών αναψυκτικών όπως η Coca-Cola light και άλλων ποτών που δεν χρησιμοποιούν ζάχαρη συνεχίζεται, δήλωσε η εκπρόσωπος της Coca-Cola Κέρι Τρέσλερ.

“Οι προμηθευτές ζάχαρης στη Βενεζουέλα μας έχουν πληροφορήσει πως θα διακόψουν προσωρινά τις λειτουργίες τους λόγω έλλειψης πρώτων υλών”, πρόσθεσε η Τρέσλερ.

Η Βενεζουέλα βιώνει τη χειρότερη, ίσως, οικονομική κρίση της ιστορίας της, βυθιζόμενη στην ύφεση. Οι διαμαρτυρίες κατά του Προέδρου Νικολά Μαδούρο δεν έχουν τέλος, οι λεηλασίες αυξάνονται αφού τρόφιμα δεν υπάρχουν και οι πολίτες αναγκάζονται να κάθονται ώρες στην ουρά για να αγοράσουν λίγο φαγητό ή φάρμακα.

Για να εξοικονομήσει χρήματα και ενέργεια, η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε πολλά… τρικ, όπως οι συχνές διακοπές ρεύματος, μείωση του ωραρίου λειτουργίας στο Δημόσιο ακόμη και η αλλαγή… ζώνης ώρας για να νυχτώνει πιο αργά και άρα να χρειάζεται λιγότερη κατανάλωση ρεύματος.