Σοκ στην Ολλανδία από την ευθανασία σε υγιή σωματικά 20χρονη

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Ολλανδίας από την την είδηση ότι 20χρονη γυναίκα, χωρίς σωματικά προβλήματα υγείας, προχώρησε σε ευθανασία.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η νεαρή γυναίκα δεν έπασχε από καμία ανίατη ασθένεια, ωστόσο είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση, σε πολύ τρυφερή ηλικία. Συγκεκριμένα, έγγραφα που δημοσιεύτηκαν από την Επιτροπή Ευθανασίας της Ολλανδίας, αποκαλύπτουν ότι η κοπέλα ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από την ηλικία των 5 ετών έως και την ηλικία των 15, βίωμα που την είχε οδηγήσει σε χρόνια κατάθλιψη.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την στηρίξουν ψυχολογικά, η 20χρονη δεν ξεπέρασε ποτέ τα ψυχικά τραύματα από τον εφιάλτη που έζησε, με αποτέλεσμα, δυο χρόνια πριν, οι γιατροί να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη.

Η είδηση προκάλεσε ποικίλα σχόλια τόσο στην Ολλανδία όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το αν η νομιμοποίηση της ευθανασίας δημιουργεί ένα καθεστώς υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.