Περισσότερο "προεδρικός" προσπαθεί να γίνει ο Ντόναλντ Τραμπ

Ανοικτός στο ενδεχόμενο να αυξήσει τη φορολογία στους πλούσιους εμφανίστηκε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, αποσύροντας την προηγούμενη πρότασή του για μείωση της φορολογίας όλων των Αμερικανών, διαχωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την υποψηφιότητά του, από μία κεντρική επιλογή του κόμματος από τη δεκαετία του ’90.

Μιλώντας στην εκπομπή “This Week” του τηλεοπτικού δικτύου ABC ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να πληρώσει περισσότερα και ξέρετε καλά ότι οι πλούσιοι θέλουν να πληρώσουν περισσότερα. Μετά τη διεξαγωγή του προκριματικού κύκλου στην Ιντιάνα, που έφερε τον Ντόναλντ Τραμπ ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, ο ίδιος γίνεται προοδευτικά περισσότερο προεδρικός και παρουσιάζει στοιχεία της πολιτικής του σε συνεντεύξεις και ομιλίες του.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα ήθελε να δει μία αύξηση στον κατώτερο μισθό, παρά το γεγονός ότι στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC, δήλωσε ότι θα προτιμούσε το θέμα αυτό να ρυθμιστεί από τις πολιτείες και όχι από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Κληθείς να σχολιάσει τον κατώτερο ομοσπονδιακό μισθό, ο κ. Τραμπ δήλωσε ότι “δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι άνθρωποι τα βγάζουν πέρα με 7,25 δολάρια την ώρα” και πρόσθεσε: “Θέλω να δω μία αύξηση. Αλλά θα το αφήσω στις πολιτείες. Ας αποφασίσουν οι πολιτείες”.

Η αλλαγή της στάσης του Ντόναλντ Τραμπ για την αύξηση της φορολογίας των πλουσίων έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις των προεδρικών υποψηφίων του κόμματος για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Η αύξηση των φόρων έχει χαρακτήρα αναθέματος για τους ηγετικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων από την εποχή του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, που εγκατέλειψε αρχική του θέση για μη αύξηση των φόρων και τελικά συμφώνησε στην αύξησή τους, στο πλαίσιο συμφωνίας για τον προϋπολογισμό του 1990.