Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν για "ηρεμία" στη Συρία

Ανοιχτή για διαβουλεύσεις με όλες τις χώρες που ενδιαφέρονται για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ είναι η Ρωσία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Ρώσος εκπρόσωπος, τόνισε ότι χρησιμοποιούνται όλα τ’ απαραίτητα κανάλια διπλωματικής επικοινωνίας.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η νέα εκεχειρία θα εφαρμοστεί για 24 ώρες στη Δαμασκό, αλλά και για 72 ώρες στη Λαττάκεια, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, που επικαλείται διπλωματική πηγή.

Νωρίτερα Ρωσία και ΗΠΑ φέρονται να συμφώνησαν καταρχήν στην ανάγκη επικράτησης μιας “κατάστασης ηρεμίας” στη Συρία από χθες τα μεσάνυχτα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

Τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσιγκτον θα εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας σε περιοχές όπως, η Λαττάκεια, αλλά και τα προάστια γύρω από την πρωτεύουσα, Δαμασκό. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα έχει εφαρμογή και στο Χαλέπι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Ουάσινγκτον και Μόσχα αλληλοκατηγορούνταν για την επίθεση σε νοσοκομείο του Χαλεπίου, στην περιοχή που ελέγχεται από τους αντικυβερνητικούς αντάρτες, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.