Οι Βρετανοί γιόρτασαν τα γενέθλια της Ελισάβετ

Ολόκληρο το Λονδίνο γιόρτασε σήμερα τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία έκλεισε αισίως τα 90 της χρόνια.

Μικροί και μεγάλοι πλημμύρισαν τους δρόμους της Βρετανικής πρωτεύουσας ενώ το αδιαχώρητο επικρατούσε γύρω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, συμμετείχε και η ίδια η Ελισάβετ, η οποία φαίνεται να το διασκέδασε πραγματικά κάνοντας βόλτες στους δρόμους της πόλης με τους χιλιάδες “θαυμαστές” της να της εύχονται τα “χρόνια πολλά”. Πάντα στο πλευρό της βέβαια δεν ήταν άλλος από τον Δούκα του Εδιμβούργου.

Προς τιμήν των γενεθλίων της Αγγλίδας βασίλισσας, σε εκατοντάδες βρετανικές πόλεις ακούστηκαν πυροβολισμοί και κανονιοβολισμοί. Από τα πιο εντυπωσιακά στιγμιότυπα ήταν όταν η Ελισάβετ βρέθηκε μπροστά σε ένα μεγάλο κέικ που είχε κατασκευαστεί προς τιμήν της από την νικήτρια του ριάλιτι μαγειρικής Great British Bake Off, την Ναντίγια Χουσεΐν, η οποία είχε δημιουργήσει μία πορτοκαλί τούρτα με γέμιση μαρμελάδας.

Η βασίλισσα κυκλοφόρησε στην πόλη με αυτοκίνητο, συνομίλησε με τους πολίτες και δέχθηκε αμέτρητα λουλούδια και δώρα.

Από μια τέτοια γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα απρόοπτα: οι συγκεντρωμένοι αναστατώθηκαν πολύ καθώς ένα ζευγάρι είχε φέρει μαζί τους δύο μπαλόνια με τους αριθμούς “9” και “0”. Όμως η γυναίκα έχασε το ένα μπαλόνι με αποτέλεσμα να τρέχει ανάμεσα στο πλήθος για να καταφέρει να το πιάσει και να ευχηθεί με τον δικό της τρόπο την βασίλισσα.

Για την σημερινή περίσταση, ο γιος της Κάρολος θα παραθέσει ένα επίσημο δείπνο με 71 καλεσμένους.