Η συριακή αντιπολίτευση απειλεί με αποχώρηση από τις συνομιλίες της Γενεύης

Τους 22 έφτασαν οι άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στο Χαλέπι με αποτέλεσμα η συριακή αντιπολίτευση να απειλεί με αποχώρηση από τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη, ειδικά στην περίπτωση που δεν διαφανεί πρόοδος στο θέμα της πολιτικής μετάβασης. Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων ανέφεραν ότι οι έμμεσες διαπραγματεύσεις δεν αποκλείεται να καταρρεύσουν εάν το καθεστώς Άσαντ δεν προχωρήσει σε συμβιβασμούς αναφορικά με τα πολιτικά και ανθρωπιστικά θέματα.

Η εύθραυστη εκεχειρία φαίνεται πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατήσει καθώς ακόμα και ο Άσαντ Ζούμπι, επικεφαλής των διαπραγματευτών της αντιπολίτευσης κάλεσε τους μαχητές της, να ανταποδώσουν τα πυρά στο συριακό στρατό λέγοντας μάλιστα ότι οι δυνάμεις του Άσαντ επιχειρούν να ενισχύσουν τις θέσεις τους.

“Δεν θα παραμείνουμε για πολύ στις διαπραγματεύσεις. Στην περίπτωση που τους στοχεύσει ένας πύραυλος θα πρέπει να απαντήσουν με δέκα πυραύλους και να εκμεταλλευτούν την εκεχειρία όπως έχει κάνει και το καθεστώς”, δήλωσε χαρακτηριστικά.