Πρωταγωνιστής σε «ροζ» βίντεο πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσίας

Πρωταγωνιστής σε ερωτικό βίντεο έγινε, εν αγνοία του ο πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσίας και ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, Μιχαήλ Κασιάνοφ, ο οποίος καταγράφηκε σε ερωτικές περιπτύξεις με μία 39χρονη γυναίκα. Ο 58χρονος Κασιάνοφ στα πλάνα που κυκλοφόρησαν από κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, φαίνεται σε υπνοδωμάτιο να απολαμβάνει ερωτικές στιγμές με την 39χρονη Βρετανίδα ακτιβίστρια Νατάλια Πελεβίν.

Σύμφωνα με το σταθμό NTV, το βίντεο καταγράφηκε με κρυφή κάμερα που είχε τοποθετηθεί απέναντι από το κρεβάτι σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Παρίσι, εντούτοις άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι επίμαχες σκηνές μαγνητοσκοπήθηκαν σε διαμέρισμα στη Μόσχα.

Ο Κασιάνοφ, ο οποίος διετέλεσε Πρωθυπουργός από το 2000 ως το 2004, πριν αναλάβει την εξουσία ο Βλάντιμιρ Πούτιν, αρνήθηκε να προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο, περιορίζοντας τις δηλώσεις του σε κριτική απέναντι στην Κυβέρνηση. Εξάλλου, ο 58χρονος επικριτής του Κρεμλίνου είχε καταγγείλει πρόσφατα πως δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Από την άλλη, η Πελεβίν σε μήνυμά της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook επέρριψε ευθύνες στην αρχές και τις μυστικές υπηρεσίες για την «εγκληματική ενέργεια» και ζήτησε συγγνώμη για όσα αποκαλύφθηκαν στο βίντεο.

Παραμένει άγνωστο ποιος βρίσκεται πίσω από την μαγνητοσκόπηση, ωστόσο, όπως επισημαίνουν βρετανικά δημοσιεύματα στόχος των υπευθύνων ήταν να εξευτελίσουν τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο οποίος επισημαίνεται πως είναι παντρεμένος. Την ίδια ώρα, ο βρετανικός Τύπος επισημαίνει πως σκοπός ήταν να τεθεί σε δυσάρεστη θέση και η Βρετανίδα Πελεβίν, ή Νατάλια Πελέβινα, η οποία είχε ταχθεί κατά της ρωσικής κυβέρνησης.