Δεν θα στηρίξω άλλον υποψήφιο

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ αθέτησε προηγούμενη δέσμευσή του να υποστηρίξει άλλον προεδρικό υποψήφιο εκτός του εαυτού του, σηματοδοτώντας την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις του, με το συνυποψήφιό του Τεντ Κρουζ. «Όχι δεν υποστηρίζω άλλον», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν ρωτήθηκε σε προεκλογική εκδήλωση του CNN, αν ακόμη στηρίζει την υπόσχεση που είχε δώσει για στήριξη οποιουδήποτε υποψηφίου πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σχετική δέσμευση τον Σεπτέμβριο σε μια κίνηση σκοπιμότητας για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ την ίδια γραπτή δέσμευση έχουν υπογράψει όλοι οι συνυποψήφιοί του για το προεδρικό χρίσμα.

Από την πλευρά και ο Τεντ Κρουζ αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως αν θα υποστήριζε για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων κάποιον άλλον και σημέιωσε με νόημα ότι «θα σας πω την άποψή μου για το ζήτημα αυτό. Ο Ντόναλντ δεν θα είναι ο προεδρικός υποψήφιος. Θα τον νικήσουμε».

Ο κ. Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει ανάγκη την υποστήριξη του Τεντ Κρουζ και παρατήρησε ότι «τον παρακολουθώ και διαπιστώνω πόσο βασανίστηκε για να σας δώσει την απάντηση που σας έδωσε όταν του κάνατε την παραπάνω ερώτηση». Καταλήγοντας ο κ. Τράμπ συμβούλεψε τον αντίπαλό του να μην βασανίζεται και πρόσθεσε: «Θα σας πω ότι δεν χρειάζομαι την υποστήριξή του. Δε θέλω να τον κάνω να αισθάνεται άβολα».