Πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στο Ντουμπάι

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένας ουρανοξύστης στην πόλη Ατζμάν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τις πρώτες πρωινές ώρες. Το κτίριο έχει εκκενωθεί από τους εκατοντάδες ένοικους του, οι περισσότεροι εκ των οποίων πηγαινοέρχονται για λόγους εργασίας στο εμιράτο του Ντουμπάι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ενώ να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο αντίστοιχο περιστατικό στα Εμιράτα.

Στο σημείο βρίσκεται και ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, σεΐχης Σάιφ μπιν Σαγέντ Αλ Νάχγιαν για να συντονίσει, όπως δήλωσε, το έργο κατάσβεσης.

Οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πρώτα σε εξωτερικό τμήμα του ουρανοξύστη, τρεις μήνες μετά από ανάλογη πυρκαγιά που σημειώθηκε και πάλι στην εξωτερική επιφάνεια 63όροφου πολυτελούς ξενοδοχείου στο Ντουμπάι, που βρίσκεται δίπλα από το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του εμιράτου και τον πύργο Μπουρτζ Χαλίφα, που είναι το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

Ειδικοί επί της ασφάλειας πολυώροφων κτιρίων έχουν αποδώσει το μπαράζ πυρκαγιών που εκδηλώνεται τον τελευταίο καιρό κυρίως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε εύφλεκτα υλικά όπως ειδικά πάνελ αλουμινίου που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη του σκελετού των ουρανοξυστών με αποτέλεσμα την ταχύτατη επέκταση φωτιάς από την κορυφή ως το ισόγειο των κτιρίων μέσα σε ελάχιστες ώρες.