Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Δικαιολογημένο το κυνήγι άγριων ζώων σε κάποιες περιπτώσεις»

Ο Δούκας του Κέμπριτζ και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ έκανε κάποιες ιδιαίτερα αμφιλεγόμενες δηλώσεις σχετικά με το κυνήγι άγριων ζώων, καθώς υποστήριξε πως σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δικαιολογημένο.

Ο ίδιος, ο οποίος είναι πρόεδρος της «United for Wildlife», δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «ITV» δήλωσε: «Υπάρχει περιθώριο για κυνήγι στην Αφρική, όπως συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν το προτιμούν όλοι, αλλά ένα επιχείρημα που καθιστά δικαιολογημένο και νόμιμο το κυνήγι είναι πως τα χρήματα από το θάνατο ενός ηλικιωμένου και αδύναμου ζώου προσφέρονται υπέρ της προστασίας άλλων ειδών».

prnce1

Οι δηλώσεις αυτές φαίνεται πως ξεσήκωσαν αντιδράσεις, ωστόσο, με τον διευθυντή της «Lion Aid», Dr, Pieter Kat να δηλώνει: «Είναι πολύ λυπηρό να ακούς τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να υποστηρίζει ότι “υπάρχει περιθώριο για κυνήγι στην Αφρική, όπως συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο”. Με λιγότερα από 15.000 άγρια λιοντάρια να έχουν μείνει στην Αφρική δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κυνήγι. Υπολογίζεται πως υπάρχουν 1.500 άγρια αρσενικά λιοντάρια και κάθε χρόνο υπολογίζεται πως σκοτώνονται σε κυνήγι 300 λιοντάρια. Συνεπώς, δεν μπορεί να θεωρείται βιώσιμο το κυνήγι. Ένα λιοντάρι έξι ετών δεν θεωρείται έτοιμο για αναπαραγωγή, καθώς μόλις ξεκινά να ωριμάζει, αλλά λιοντάρια τέτοιας ηλικίας κυνηγιούνται ως τρόπαια».

Ο Πρίγκιπας  Ουίλιαμ με τον αδερφό του, πρίγκιπα Χάρι, το 2014 βρέθηκε στην Ισπανία, όπου κυνήγησαν και σκότωσαν αγριογούρουνα και ελάφια.

Την ίδια χρονιά, βγήκε στο φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία του πρίγκιπα Χάρι από το 2004, η οποία τραβήχτηκε όταν σκότωσε ένα βουβάλι στην Αργεντινή, μια εβδομάδα πριν σταλεί στην Αφρική για να διαφυλάξει τα είδη της άγριας ζωής προς εξαφάνιση.