Επίθεση στην Ακτή Ελεφαντοστού: Τουλάχιστον 16 οι νεκροί (upd)

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας για τρομοκρατική δολοφονία μετά την επίθεση ενόπλων στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ, κοντά στο Αμπιτζάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας Γάλλος πολίτης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τέσσερις λευκοί, όπως μεταδίδουν δημοσιογραφικές πηγές.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Η οργάνωση χαιρέτισε τους «τρεις ήρωες» που πραγματοποίησαν την επίθεση. Ο Πρόεδρος της Ακτής του Ελεφαντοστού Αλασάν Ουατάρα έκανε λόγο για έξι δράστες, οι οποίοι σκοτώθηκαν.

Η σημερινή επίθεση, η πρώτη αυτού του είδους στην Ακτή του Ελεφαντοστού, θυμίζει την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Σους της Τυνησίας στις 26 Ιουνίου, με 38 νεκρούς.

Έξι ένοπλοι άνοιξαν αδιακρίτως πυρ σήμερα από την παραλία εναντίον των λουομένων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που δήλωσαν επίσης ότι τουλάχιστον ένας από τους ενόπλους φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος).

Ιστορική πόλη και παλαιά πρωτεύουσα της Ακτής του Ελεφαντοστού στην ακτή του Κόλπου της Γουινέας, το Γκραν Μπασάμ είναι ένα θέρετρο με πολλά ξενοδοχεία στα οποία φιλοξενούνται πολλοί ξένοι τουρίστες.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίθεση κατά την οποία «σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας Γάλλος πολίτης», πρόσθεσε ότι η Γαλλία προσφέρει τη βοήθειά της στην Ακτή του Ελεφαντοστού «στον τομέα της επιμελητείας και των πληροφοριών» για την ανακάλυψη των δραστών και δεσμεύθηκε ότι η Γαλλία θα ενισχύσει τη συνεργασία της με τους εταίρους της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς