Δώδεκα νεκροί από επίθεση αγνώστων σε ξενοδοχείο στην Ακτή του Ελεφαντοστού

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε ξενοδοχείο στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου συχνάζουν υπήκοοι χωρών της Δύσης και βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων ανατολικά του Αμπιτζάν, γνωστοποίησαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Oι ένοπλοι «που είναι βαριά οπλισμένοι και φοράνε κουκούλες πυροβόλησαν εναντίον των θαμώνων του ξενοδοχείου L’Etoile du sud…» περιέγραψε ένα αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας τουλάχιστον 12 άνθρωποι , ανάμεσά τους τέσσερις Ευρωπαίοι, σκοτώθηκαν και ένα 5χρονο παιδί.

akti5

«Προς το παρόν, έχουμε συνολικά 12 νεκρούς, ανάμεσά τους τέσσερις Ευρωπαίοι…Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν υπάρχουν άλλοι. Αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας, όπου ήταν παρών δημοσιογράφος του Reuters.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σε βίντεο που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες φαίνονται τουλάχιστον 7 άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος μετά την επίθεση. «Είδα επτά νεκρούς και τους έχω φιλμάρει. Υπήρχαν τέσσερις ένοπλοι. Κολυμπούσα όταν ξεκίνησε (η επίθεση) και έτρεξα μακριά», δήλωσε ο Νταμάν Κίμα που έδειξε το βίντεο με τους νεκρούς στο Ρόιτερς. Ο ίδιος τράφηξε και φωτογραφίες από χειροβομβίδες και πολεμοφόδια που άφησαν πίσω τους οι δράστες της επίθεσης.

akti7

Ωστόσο, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες όμως για τον αριθμό των δραστών αφού αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο France24 έκανε λόγο για δύο άντρες ενώ το Ρόιτερς, αναφέρει 4 ενόπλους που άνοιξαν πυρ εναντίον τουριστών. Δυνάμεις του στρατού βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο.

akti6

Η επίθεση σημειώνεται σχεδόν δύο μήνες μετά από την επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της Ουαγκαντούγκου στην γειτονική Μπουρκίνα Φάσο με δεκάδες νεκρούς, γεγονός που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την εξάπλωση της ισλαμιστικής βίας στις χώρες της δυτικής Αφρικής.