Η Γερμανία να θέσει όριο στον αριθμό προσφύγων που δέχεται

Να δώσει ένα τέλος στον αγώνα δρόμου των προσφύγων που έχουν προορισμό τους τη Γερμανία ζητεί ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, καλώντας την να θέσει ανώτατα όρια στον αριθμό αυτών που θα γίνονται δεκτοί στη χώρα της.

Σε συνεντεύξεις του στις αυστριακές εφημερίδες Κρόνεν Τσάιτουνγκ και Έστεραϊχ ο Αυστριακός Καγκελάριος επισήμανε πως «στον Αλέξη Τσίπρα θα ήταν πιο ευχάριστο αν οι πρόσφυγες μόνον διέρχονταν από την Ελλάδα, ωστόσο στο προσφυγικό δεν τίθεται θέμα τι είναι πιο ευχάριστο, και έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα υπάρχει πλέον προώθηση των προσφύγων».

«Μόνον εφόσον η Γερμανία ανακοινώσει μία “τιμή αναφοράς” (ανώτατο όριο) και αναλάβει να παραλαμβάνει πρόσφυγες απευθείας από τις περιοχές κρίσης, θα σπάσει η λογική της άτακτης μετανάστευσης», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η Γερμανίδα καγκελάριος πρέπει να σπάσει αυτό το μοντέλο, όπου νικητής στον αγώνα δρόμου είναι εκείνος (ο πρόσφυγας) που θα φτάσει στη Γερμανία».

Ακόμη είπε, ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να αποσαφηνίσουν πως «όποιος καταφθάνει με διακινητές στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα στέλνεται πίσω».

Τέλος, ο Καγκελάριος της Αυστρίας κατηγόρησε τη Γαλλία πως αν και είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να δεχθεί 30.000 αιτούντες άσυλο, δεν έλαβε ούτε 1.000, καθώς, όπως είπε, «όλοι θέλουν να μεταβούν στη Γερμανία ή στην Αυστρία, και το ίδιο συμβαίνει και με την Πορτογαλία -η οποία είναι πρόθυμη να δεχθεί 7.000 πρόσφυγες από την Ειδομένη ωστόσο μόλις 200 θέλησαν να πάνε εκεί».