Γερμανία: "Φακέλωμα" για όσους ταξιδεύουν στην Σένγκεν

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να κρατούν δεδομένα για όσους εισέρχονται στη ζώνη ελεύθερης διακίνησης, τόνισε ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στην Die Welt.

«Πρέπει να ξέρουμε ποιοι έρχονται», δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ, σημειώνοντας ότι ένα νέο μητρώο ταξιδιού θα ενισχύσει την ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Γερμανός Υπουργός αναφερόταν συγκεκριμένα στη Σένγκεν, τονίζοντας ότι οι χώρες πρέπει να συγκεντρώνουν τα δεδομένα από τους επισκέπτες της ζώνης οι οποίοι προέρχονται από κράτη εκτός Σένγκεν.

Η βάση δεδομένων θα πρέπει να περιλαμβάνει το χρόνο και το σημείο εσόδου, όπως και το σημείο από το οποίο εξέρχονται της ζώνης Σένγκεν, ανέφερε ο Ντε Μεζιέρ.

«Αυτή τη στιγμή εκδίδουμε βίζα. Όμως, δεν υπάρχει αρχείο που να δείχνει αν κάποιο άτομο στην πραγματικότητα έρχεται ή φεύγει από μία χώρα Σένγκεν. Ένα νέο σύστημα θα μας δείχνει πότε κάποιος παρατείνει τη διαμονή του», εξήγησε ο Γερμανός Υπουργός.

«Θέλουμε να ξέρουμε ποιος έρχεται στη ζώνη Σένγκεν και πότε πρόκειται να φύγει», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι αυτή η καταγραφή είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης.