«Βέρνερ, βγες έξω από τη δεξιά γωνία»

«Βέρνερ, βγες έξω από τη δεξιά γωνία». «Σφύριγμα τέλους του αγώνα για τον Φάιμαν». Πρόκειται για μόνο δύο από τα συνθήματα που έγραψαν φοιτητές σε πλακάτ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές του Αυστριακού Καγκελάριου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Οι αποδοκιμασίες της φοιτητικής οργάνωσης των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, έλαβαν χώρα σε σημερινή ημερίδα τους στη Βιέννη και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Φάιμαν για το ζήτημα του Προσφυγικού.

Η υιοθέτηση της σκληρής στάσης από την πλευρά της Αυστρίας, βρίσκει αντίθετους τους φοιτητές, οι οποίοι παρενέβαιναν στην ομιλία του Καγκελάριου, ο οποίος υπερασπιζόταν τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα του ώστε να αντιμετωπισθεί η προσφυγική κρίση.

“Η Αυστρία δεν είναι σε θέση να δεχθεί εκατομμύρια πρόσφυγες, «αλλά ούτε διακόσιες-τριακόσιες ή τετρακόσιες- χιλιάδες», είπε μεταξύ άλλων ο Φάιμαν.

«Είναι καιρός να αλλάξουμε τον αρχηγό του κόμματος, καθώς η πολιτική του Βέρνερ Φάιμαν δεν έχει πλέον καμία σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία», δήλωσε αργότερα η πρόεδρος της Ένωσης Σοσιαλδημοκρατών Φοιτητών Αυστρίας, Ραφαέλα Τσέρνιτς, καταγγέλλοντας πως η συζήτηση για την πολιτική ασύλου από το καλοκαίρι και μετά, έχει κατρακυλήσει πάρα πολύ προς τα δεξιά.

«Γίνεται λόγος για ανώτατα όρια, για ημερήσια όρια και για τιμές αναφοράς, σαν να μιλάει κανείς για αντικείμενα που ζητούν την εισαγωγή τους, όμως στον ανθρωπισμό δεν υπάρχει κανένα ανώτατο όριο και καμία τιμή αναφοράς», επισήμανε χαρακτηριστικά η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Φοιτητών Αυστρίας.

Αντίθετα, όπως είπε, απαιτούνται μακροπρόθεσμες στρατηγικές που θα προσφέρουν εδώ ένα μέλλον στους ανθρώπους, διότι ένα είναι σίγουρο, πως πόλεμοι θα υπάρχουν ενόσω κάποιοι αποκομίζουν κέρδη από αυτούς.