Πανικός από την κακοκαιρία στο Άμπου Ντάμπι

Πλημμύρες, κλειστά σχολεία και προβλήματα στις αερομεταφορές έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σήμερα και αύριο Πέμπτη, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέα επιδείνωση του καιρού με έντονες καταιγίδες.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι ανέστειλε σήμερα όλες τις πτήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν εκ νέου αργά το μεσημέρι τοπική ώρα. Παράλληλα, στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι καταγράφονται καθυστερήσεις, όπως ενημέρωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Από την κακοκαιρία δέντρα έχουν ξεριζωθεί, στέγαστρα χώρων στάθμευσης έχουν υποστεί ζημιές και πολλά οχήματα καλύφθηκαν από τα νερά στο Άμπου Ντάμπι.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία των Εμιράτων, τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο.

Επιπλέον το Χρηματιστήριο του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών για σήμερα και τη ματαίωση των συναλλαγών της ημέρας, εξηγώντας ότι πολλοί χρηματιστές δεν κατάφεραν να φθάσουν στις εργασίες τους.

Εξάλλου η αστυνομία του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι καταμέτρησε περισσότερα από 250 τροχαία στους δρόμους, τα οποία προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις, μόνο σήμερα το πρωί.

(φωτό αρχείου)