Ο Ποροσένκο δέχεται στρατιωτικές συμβουλές από... την κούκλα του

ΘΥΜΗΔΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ειρωνικά σχόλια ρώσων, κυρίως, χρηστών έχει προκαλέσει η αποκάλυψη από τον ίδιο τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο ότι συμβουλεύεται μια κούκλα προκειμένου να αποφασίσει τι είναι καλύτερο για το μέλλον της χώρας του.

Έχει γίνει παράδοση: Έρχομαι στη δουλειά, παίρνω την κούκλα και σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω σήμερα για να προστατεύσω την χώρα», έγραψε ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες σε ανάρτησή του στο Twitter και η παραδοχή αυτή στάθηκε αρκετή για να προκαλέσει θυμηδία ανάμεσα στους χρήστους του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Η κούκλα, η οποία μοιάζει με τους Λαχανούληδες της παιδικής μας ηλικίας, είναι δώρο ουκρανών στρατιωτών που μάχονται στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. Φαίνεται πως το δώρο ενθουσίασε τόσο πολύ τον ουκρανό πρόεδρο που έσπευσε να το φωτογραφίσει σε διάφορες πόζες και να ανεβάσει τις φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Έτσι εξηγούνται όλα», σχολιάζει ένας ρώσος χρήστης, ενώ ένας άλλος γράφει «ένα είναι σίγουρο, η κούκλα έχει περισσότερο μυαλό από εκείνον».

Πάντως η αποκάλυψη Ποροσένκο δύσκολα μπορεί να κάνει περισσότερο κακό στο επιχειρισιακό προφίλ της χώρας από τον πρώην υπουργό άμυνας της χώρας Βαλέρι Γκελετέι ο οποίος φέρεται να ζήτησε συντεταγμένες από δημοσιογράφο, όταν ουκρανικά στρατεύματα πιάστηκαν σε ρωσική ενέδρα.

Πηγή: Buzzfeed

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64107168