Βρέθηκε νεκρή 43χρονη σε ασανσέρ, έναν μήνα μετά την διακοπή της λειτουργίας του

Άφωνοι έμειναν άνδρες ενός συνεργείου στην Κίνα, ανοίγοντας ένα ασανσέρ, το οποίο θα επισκεύαζαν σε πολυκατοικία στην πόλη Σιάν.

Ο ανελκυστήρας είχε σταματήσει το ίδιο το συνεργείο προκειμένου να γίνουν ορισμένες εργασίες τον τελευταίο μήνα. Όταν το συνεργείο άνοιξε την πόρτα του, βρήκε το πτώμα μιας 43χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, εικάζεται πως η γυναίκα ήταν ένοικος της πολυκατοικίας και εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ όταν το συνεργείο διέκοψε την λειτουργία του, χωρίς (εκείνη) να πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Το ασανσέρ τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 30 Ιανουαρίου και το συνεργείο μπήκε στο θάλαμο, όπως μεταδίδει το BBC, την 1η Μαρτίου. Ένας από τους λόγους της καθυστέρησης ήταν οι εορτασμοί της κινέζικης πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ που επικαλείται το βρετανικό δίκτυο, μέσα στο ασανσέρ βρέθηκαν σημάδια που δείχνουν ότι η γυναίκα ενδεχομένως να προσπάθησε να βγει.

Το συνεργείο είχε περιοριστεί στο να φωνάξει για να διαπιστώσει αν βρισκόταν κανείς μέσα στο ασανσέρ πριν διακόψει τη λειτουργία του. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, η απροσεξία συνιστά εγκληματική αμέλεια.