Μοράλες Gate: η ξανθιά ερωμένη, ο νόθος γιος και το σκάνδαλο του μισού δισ. δολαρίων

Τελικά τα σήριαλ είναι βγαλμένα από την ζωή αν λάβουμε υπόψιν μας το σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Βολιβία με πρωταγωνιστή τον ίδιο της τον Πρόεδρο.

Όλα δείχνουν ότι ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο είναι αναμεμειγμένη η πρώην ερωμένη του Γκαμπριέλα Ζαπάτα. Το Σάββατο η Ζαπάτα συνελήφθη για παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όταν αποκαλύφθηκε ότι η κινεζική εταιρεία στην οποία εργάζεται αποκόμισε οικονομικά οφέλη ύψους 500 εκατ. δολαρίων σε συμβόλαια που είχε συνάψει με την κυβέρνηση.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον πρόεδρο Μοράλες, που βρίσκεται στο τιμόνι της Βολιβίας από το 2006, ότι είχε προσωπικό όφελος από τα συγκεκριμένα συμβόλαια, έναν ισχυρισμό που ο ίδιος απορρίπτει και κάνει λόγο για «βρώμικο πόλεμο» εναντίον του, όμως, οι περισσότεροι πολίτες στην Βολιβία, αντί να στρέψουν το ενδιαφέρον στο οικονομικό σκάνδαλο που εμπλέκεται ο σοσιαλιστής πρόεδρος, έχουν εστιάσει στον «καρπό» της κρυφής του σχέσης.

bolivia_3

Ο Μοράλες είχε μια σύντομη μυστική σχέση με την Ζαπάτα και σε ανακοίνωση που αναγκάστηκε να εκδώσει, μετά την σύλληψή της, αναφέρει ότι το 2007 εκείνη έφερε στον κόσμο έναν γιο. Η Ζαπάτα, αμέσως μετά την γέννηση του παιδιού, είπε στον εραστή της ότι ο γιος τους αρρώστησε και πέθανε. Όμως, το Σάββατο, όταν η Ζαπάτα συνελήφθη, εμφανίστηκε μια γυναίκα που ισχυρίστηκε πως είναι θεία της και υποστήριξε ότι ο εξώγαμος γιος του Μοράλες βρίσκεται εν ζωή κάπου στη Βολιβία και το όνομά του είναι Ερνέστο Φιντέλ.

morales2_1

Μετά την αποκάλυψη ο 56χρονος αμετανόητος εργένης Έβο Μοράλες δήλωσε πως αν ο γιος του είναι αλήθεια ζωντανός αυτό είναι για εκείνον ένα ευχάριστο νέο και θα σπεύσει να συναντήσει τον γιο που για εννιά ολόκληρα χρόνια θεωρούσε νεκρό.

morales-eva

Σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα ο Μοράλες δήλωσε: «Αν η οικογένεια το επιτρέψει θα πάρω το παιδί, έχω δικαίωμα να το φροντίσω, θέλω να αναλάβω τις ευθύνες μου». Η Γκαμπριέλα Ζαπάτα, μια γοητευτική ξανθιά 29 ετών έχει προτιμήσει όλα αυτά τα χρόνια να παραμείνει σιωπηλή, παρόλο που τα τελευταία χρόνια το όνομά της είχε γίνει πολύ γνωστό στην χώρα.

morales1_0

morales3

morales-zapata