Αργεντινή: Φόνος... για κόκκινη κάρτα!

Ξεπερνά κάθε φαντασία το δολοφονικό – κυριολεκτικά(!) – μένος ενός ποδοσφαιριστή που… “διαφώνησε” με αιματηρό τρόπο με την απόφαση του διαιτητή να του δείξει κόκκινη κάρτα για αντιαθλητική συμπεριφορά και να τον αποβάλει: Ο εξοργισμένος ποδοσφαιριστής πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια, γύρισε με ένα όπλο στα χέρια, πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του διαιτητή και τον σκότωσε!

Το άγριο φονικό έλαβε χώρα στην Αργεντινή, στην περιοχή της Κόρντομπα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται το όνομα του δολοφόνου, της ομάδας, ούτε καν σε ποια κατηγορία γινόταν ο αγώνας. Πιθανόν, σημειώνει το BBC, να ήταν και “φιλικός”…

Οπως και νά ‘χει, στο 20’ της αναμέτρησης, ο 48χρονος διαιτητής, Σεζάρ Φλόρες, απέβαλε έναν παίκτη λόγω αντιαθλητικού φάουλ σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Ο παίκτης επέστρεψε από τα αποδυτήρια και πυροβόλησε τρεις φορές τον διαιτητή, ο οποίος πέθανε επί τόπου.

Ο δολοφόνος δεν σταμάτησε εκεί αλλά τραυμάτισε ακόμη έναν παίκτη, τον Βάλτερ Σαράτε, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο δολοφόνος τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.

Το BBC θυμίζει ότι ανάλογο περιστατικό συνέβη και στην Βραζιλία το 2013, όταν την ώρα του παιχνιδιού, ένας από τους παίκτες όρμησε στον διαιτητή με γροθιές, αλλά ο διαιτητής έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα τον ποδοσφαιριστή.

Αμέσως μετά ο διαιτητής λυντσαρίστηκε από τους οπαδούς, οι οποίοι τον πετροβόλησαν και τον αποκεφάλισαν…