Στους 10 ανήλθαν οι νεκροί από το δυστύχημα στη Βαυαρία

Στους δέκα ανέρχονται οι νεκροί και στους 81 οι τραυματίες από τη μετωπική σύγκρουση δύο τοπικών αμαξοστοιχιών στη Βαυαρία, στη νότια Γερμανία σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Η τύχη ενός από τους επιβάτες αγνοείται ακόμη ενώ οι 18 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης μεταξύ της λουτρόπολης Μπαντ Άιμπλινγκ και του Κόλμπερμοορ, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Τα ασθενοφόρα ήταν αδύνατον να φτάσουν στο σημείο, μέσα σε μια δασωμένη πλαγιά, με έναν απότομο λόφο στη μία πλευρά της γραμμής και έναν ποταμό από την άλλη, για αυτό κρίθηκε αναγκαίο να κινητοποιηθούν ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα τοπικά νοσοκομεία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι έρευνες, με τη βοήθεια βαρέων μηχανημάτων που σηκώνουν τα βαγόνια, θα διακοπούν τη νύχτα και θα ξαναρχίσουν τα ξημερώματα.

Τα τρένα μετέφεραν περίπου 100 επιβάτες, κυρίως ανθρώπους που εκείνη την ώρα πήγαιναν στις δουλειές τους.

Ο Υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ σημείωσε ότι τα τρένα και η σιδηροτροχιά ήταν εξοπλισμένα με ένα σύστημα αυτόματης πέδησης. Το σύστημα αυτό εισήχθη στη Γερμανία μετά τον θάνατο 10 ανθρώπων, το 2011, κοντά στο Μαγδεβούργο, όταν ένας μηχανοδηγός αγνόησε δύο κόκκινους σηματοδότες προκαλώντας ένα από τα σοβαρότερα δυστυχήματα των τελευταίων ετών.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες, αλλά απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα αίτια του δυστυχήματος.

Γύρω στις επτά το πρωί, λίγο μετά την αναχώρηση του τρένου από τον σταθμό του Κόλμπερμοορ «το τρένο φρέναρε απότομα, ακούστηκε ένας τρομερός θόρυβος και τα φώτα έσβησαν», αφηγήθηκε ένας από τους επιβάτες.

Πηγή: naftemporiki.gr