Απειλή για βόμβα στην πτήση Μαδρίτη - Ριάντ της Saudi Airlines

Οι αερολιμενικές αρχές κήρυξαν για λίγο σήμερα το πρωί “γενικό συναγερμό” στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, έπειτα από σχετικό αίτημα του κυβερνήτη μιας πτήσης της Saudi Airlines, η οποία επρόκειτο να απογειωθεί για το Ριάντ, έγινε γνωστό από την εταιρεία Aena που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 13:15 (τοπική ώρα, 14:15 ώρα Ελλάδας) μέσω του Twitter ότι το επίπεδο του συναγερμού μειώθηκε.

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας, που έχει αναλάβει την έρευνα, δεν διευκρίνισε πού οφειλόταν ο συναγερμός. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, ο συναγερμός κηρύχθηκε αφού βρέθηκε στο χώρο αποσκευών του αεροπλάνου, καρφωμένο μ’ ένα μαχαίρι, σημείωμα γραμμένο στα αγγλικά που περιείχε απειλή για βόμβα.

“Ο γενικός συναγερμός σημαίνει πως έχουν κινητοποιηθεί οι δυνάμεις ασφαλείας και οι υπηρεσίες διάσωσης. Το αεροπλάνο έχει απομονωθεί και οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί”, είχε διευκρινίσει λίγο νωρίτερα μια εκπρόσωπος.

Η εταιρεία Aena είχε προηγουμένως ανακοινώσει πως υπάρχει απειλή εναντίον της πτήσης SVA 226 από τη Μαδρίτη στο Ριάντ. Το Boeing 777-200 επρόκειτο να απογειωθεί στις 10:50 (11:50 ώρα Ελλάδας). “Το αεροπλάνο έχει απομονωθεί και το αεροδρόμιο λειτουργεί ομαλά”, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: imerisia