Καλαί: Μετά από ώρες απομάκρυναν οι αρχές μετανάστες από φέρι για Βρετανία

Περίπου 50 μετανάστες κατάφεραν να επιβιβαστούν σε φέρι-μποτ στο λιμάνι του Καλαί της Γαλλίας, μετά τη λήξη ειρηνικής διαδήλωσης συμπαράστασης 2.000 ανθρώπων στους μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό της «Ζούγκλας», με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν κάποια στιγμή να περάσουν απέναντι στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, μια ομάδα από 500 άτομα έσπασε τον αστυνομικό κλοιό στο λιμάνι και 150 άνθρωποι κατάφεραν να περάσουν μέσα. Από αυτούς, οι 50 μπόρεσαν να ανέβουν σε ένα πλοίο. Για λόγους ασφαλείας, η λειτουργία του λιμανιού διακόπηκε.

Μέχρι και τις 18.30 (τοπική ώρα), αστυνομικοί επιχειρούσαν ακόμη να βγάλουν τους μετανάστες από το πλοίο ενώ οι υπόλοιποι είχαν φύγει από τον χώρο του λιμανιού. Το πλοίο στο οποίο ανέβηκαν οι 50 μετανάστες είναι το Spirit of Britain της βρετανικής εταιρείας P&O. Όλοι οι επιβάτες του είχαν ήδη αποβιβαστεί και είχαν απομείνει μόνο μερικές νταλίκες στο γκαράζ.

«Αυτό είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Το καλοκαίρι είχε γίνει άλλη μία ανεπιτυχής προσπάθεια» μεταναστών να ανέβουν σε πλοία, ανέφερε ο οργανισμός διαχείρισης του λιμανιού του Καλαί.

Περίπου 4.000 άνθρωποι, κυρίως από το Αφγανιστάν και από χώρες της Ανατολικής Αφρικής και της Μέσης Ανατολής ζουν στη «Ζούγκλα» τη μεγαλύτερη παραγκούπολη της Γαλλίας.