Σύλληψη ανήλικου για δολοφονία Ισραηλινής στη Δυτική Όχθη

Στη σύλληψη ενός ανήλικου Παλαιστινίου ως υπόπτου δράστη δολοφονίας την Κυριακή μιας Ισραηλινής, στην κατοικία της σε οικισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, προχώρησε ο ισραηλινός στρατός.

Δίχως να διευκρινίζεται ούτε η ηλικία ούτε η ταυτότητα του υπόπτου, κατέστη γνωστό ότι κατάγεται από ένα χωριό κοντά στον οικισμό Οτνιέλ όπου η 38χρονη νοσηλεύτρια Ντάφνα Μεΐρ, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου αφού έδωσε μάχη για να υπερασπιστεί τα παιδιά της.

Ο φόνος αυτός έχει προκαλέσει ζωηρή συγκίνηση στο Ισραήλ, δημιουργώντας φόβους ότι η παλαιστινιακή βία ενδέχεται να λάβει νέες διαστάσεις καθώς έως τώρα η βία είχε κυρίως στόχο τους άνδρες και δεν είχε περάσει τις φρουρούμενες πύλες των οικισμών της Δυτικής Όχθης.

Σε άλλο περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα, 30χρονη Ισραηλινή και έγκυος πέντε μηνών μαχαιρώθηκε στη μέση του δρόμου στον οικισμό Τεκόα, με τον 17χρονο δράστη της επίθεσης να τραυματίζεται από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας. Από την 1η Οκτωβρίου, η βία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 155 Παλαιστινίους και 24 Ισραηλινούς, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σήμερα απαγορεύεται στους Παλαιστινίους η πρόσβαση στους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μέτρο που όμως θα ισχύσει μόνο σήμερα και θα “επανεξετάζεται καθημερινά ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης”.