Δύο Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός νεκροί σε νέα επίθεση με μαχαίρια

Δύο Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν με μαχαίρια σε δύο Ισραηλινούς στην Ιερουσαλήμ, σκοτώνοντας τον έναν από αυτούς προτού να πέσουν νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία, που χαρακτηρίζει το επεισόδιο “τρομοκρατική επίθεση”.

Η επίθεση σημειώθηκε έξω ακριβώς από την Πύλη της Γιάφας, μια από τις κύριες εισόδους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, αναφέρει το skai.gr. Αρχικά οι ισραηλινές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι τραυματισμένοι Ισραηλινοί ήταν τρεις, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι μόνο δύο άνθρωποι είχαν χτυπηθεί. Μια ομάδα αποτελούμενη από γυναίκες μέλη της ισραηλινής συνοριοφυλακής “είδε τους τρομοκράτες, οπλισμένους με μαχαίρια, να χτυπούν έναν άνδρα” είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι. “Πυροβόλησαν εναντίον των τρομοκρατών και τους εξουδετέρωσαν”, συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι και οι δύο Παλαιστίνιοι είναι νεκροί.

Οι δύο Ισραηλινοί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε τοπικά νοσοκομεία. Ο ένας, που έφερε τραύματα από σφαίρες, καθώς χτυπήθηκε και από τα πυρά των αστυνομικών, λίγες ώρες αργότερα έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.

Η Σάμρι είπε ότι οι δράστες κατάγονταν από τη Δυτική Όχθη και τα τοπικά τεμένη θρηνούν το θάνατό τους. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Άσι Αχαρόνι είπε ότι οι αρχές εξετάζουν ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει έναν άνδρα να χτυπά με ένα ρόπαλο έναν από τους δράστες.