Σομαλία: Επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΟΗΕ, τουλάχιστον 4 νεκροί

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους τρεις άνδρες του προσωπικού ασφαλείας, σκοτώθηκαν, την Τετάρτη,  σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά στην είσοδο του αεροδρομίου του Μογκαντίσου, στόχος της οποίας ήταν αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ, ανακοίνωσε η αστυνομία διευκρινίζοντας ότι κανένα μέλος του προσωπικού του ΟΗΕ δεν επλήγη.

«Ο καμικάζι εισχώρησε ανάμεσα στη συνοδεία ασφαλείας και τα θωρακισμένα οχήματα του ΟΗΕ και ανατίναξε το αυτοκίνητό του προσκρούοντας σε ένα από τα οχήματα της συνοδείας», δήλωσε ο αστυνομικός Μοχάμεντ Λιμπάν. «Έχω δει τέσσερα πτώματα μέχρι τώρα,  αλλά πιθανόν να υπάρχουν περισσότερα θύματα. Διεξάγουμε έρευνα, χάος επικρατεί στην περιοχή», δήλωσε. Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο.

H επίθεση σημειώθηκε κοντά στην αυστηρά φρουρούμενη είσοδο του αεροδρομίου του Μογκαντίσου. Από το σημείο αυτό υπάρχει πρόσβαση στην φρουρούμενη περιοχή όπου βρίσκονται ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες της σομαλικής πρωτεύουσας και όπου σημειώνονται συχνά επιθέσεις, η ευθύνη για τις οποίες τις περισσότερες φορές αποδίδεται στους ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ.

Σύννεφο καπνού έχει καλύψει το σημείο πάνω από το οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, η οποία ακούστηκε σε όλη την πόλη.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tanea.gr/news/world/article/5186060/somalia-epithesh-enantion-aytokinhtopomphs-toy-ohe-toylaxiston-4-nekroi/