Ο συριακός λαός θα αποφασίσει για τον Άσαντ

Ο συριακός λαός είναι αυτός που θα πρέπει να συζητήσει για το μέλλον του προέδρου του Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η συριακή αντιπολίτευση έπειτα από τις διήμερες συνομιλίες που είχε στο Ριάντ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η διάσκεψη στη Σαουδική Αραβία εκπροσώπων συριακών πολιτικών παρατάξεων και ανταρτικών οργανώσεων κατέληξε χθες σε συμφωνία για τη σύσταση ενός κοινού σώματος που θα προετοιμάσει τις προτεινόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του Άσαντ, αλλά επέμεινε στο αίτημα να εγκαταλείψει ο Σύρος Πρόεδρος την εξουσία.

“Η μοίρα του Άσαντ θα πρέπει να συζητηθεί από τους ίδιους τους Σύρους, όχι τη Ρωσία”, δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

“Οι προσπάθειές μας τώρα επικεντρώνονται στην κατάρτιση των καταλόγων με αυτές που θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατικές οργανώσεις και αυτές που θα θεωρηθούν ότι ανήκουν στη μετριοπαθή αντιπολίτευση, οι οποίες μπορούν και θα πρέπει να μετάσχουν στην πολιτική ρύθμιση (…) Υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ ορισμένων χωρών. (Όμως) αρχίζει να υπάρχει μια προσέγγιση στις θέσεις”, κατέληξε.