Γαλλία: Ταυτοποιήθηκε ο τρίτος βομβιστής του Μπατακλάν

Ταυτοποιήθηκε και ο τρίτος βομβιστής καμικάζι που συμμετείχε στις επιθέσεις στο Μπατακλάν. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ, 23χρονο Γάλλο υπήκοο, που ζούσε στο Στρασβούργο και είχε ταξιδέψει στη Συρία το 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόκειται για άτομο του περιβάλλοντος του Μουράντ Φάρες, ενός από τους κύριους στρατολογητές τζιχαντιστών στη Γαλλία.

Η ανάλυση των ευρημάτων με εξαιρετικά ανεπτυγμένες τεχνολογικά μεθόδους και η συνολική έρευνα των αρχών κατέληξε στην ταυτοποίηση του τρίτου βομβιστή. Ο αδελφός του Καρίμ είναι κρατούμενος μετά το πέρασμά του από τη Συρία, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Parisien. Περιλαμβανόταν σε μία ομάδα δέκα ατόμων που αναχώρησαν από τη συνοικία του Μάιναου του Στρασβούργου το 2013 με προορισμό τη Συρία. Δύο άτομα σκοτώθηκαν στη Συρία, επτά επέστρεψαν την άνοιξη του 2014 και τέθηκαν υπό κράτησιν.

Ο τελευταίος της ομάδας ήταν ο Φουέντ Μοχάμεντ-Άγκαντ, που παρέμεινε στη Συρία και επέστρεψε στη Γαλλία για να επιτεθεί στο Bataclan και να σκοτωθεί εκεί. Ο τρίτος καμικάζι του Bataclan αναγνωρίσθηκε, περισσότερο από τρεις εβδομάδες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.