Δολοφονήθηκε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ

Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ, Ταχίρ Ελτσί, όπως δήλωσαν νοσοκομειακές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες. Ο Ταχίρ Ελτσί πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι ενώ έκανε μία δήλωση στους δημοσιογράφους, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου και μιας ομάδας δικηγόρων, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των δυνάμεων της τάξης. Δημοσιογράφοι και τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης. Ο Ταχίρ Ελτσίν ήταν γνωστός δικηγόρος για τη στράτευσή του στην κουρδική υπόθεση ενώ αποτελούσε αντικείμενο διώξεων επειδή είχε δηλώσει στα μέσα Οκτωβρίου στην τηλεόραση πως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που ηγείται της κουρδικής εξέγερσης στην Τουρκία από το 1984, «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».

Συνελήφθη στις 20 Οκτωβρίου στο γραφείο του στο Νιτγιάρμπακιρ και στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «υπεράσπιση της τρομοκρατίας μέσω του τύπου» από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, προτού αφεθεί ελεύθερος υπό δικαστική επιτήρηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς