Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη» η στάση του ΝΑΤΟ στο θέμα της κατάρριψης

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης τόνισε πως η στάση του ΝΑΤΟ στο ζήτημα της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά είναι απαράδεκτη και μη αποδεκτή από τη Ρωσία.

Η κ. Ζαχάροβα τόνισε επίσης, όπως σημειώνει το skai.gr, πως το ΝΑΤΟ κάτω από το πέπλο της περίφημης ενότητας των μελών του, τελικώς τους δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν μέρος σε κάθε λογής παράνομες ενέργειες και να παραμένουν στο απυρόβλητο.

Η Μαρία Ζαχάροβα επισήμανε επίσης πως η Βορειοατλαντική συμμαχία προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες για την πτώση του Su-24 στη ρωσική πλευρά, μέσα από μία «σειρά άστοχων τοποθετήσεων» και υπογράμμισε πως οι ηγέτες των χωρών που μετέχουν στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν το ρίσκο και την επικινδυνότητα της υιοθέτησης μίας τόσο «κοντόφθαλμης και οπορτουνιστικής πολιτικής».

Τέλος η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, ανακοίνωσε πως ο Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Σύρο ομόλογό του Ουαλίντ αλ Μουαλέμ προκειμένου να δουν τα επόμενα από κοινού βήματά τους στην περιοχή.