Έτοιμοι για «στενή συνεργασία» κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας Πούτιν - Ολάντ

Την ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεργαστεί στενά με τη Γαλλία απέναντι στον «κοινό εχθρό της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας» μετά και από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που οι δύο χώρες έχουν δεχτεί εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ, κατά την υποδοχή του δεύτερου στο Κρεμλίνο.

Στις πρώτες δηλώσεις πριν αρχίσει η συνάντηση των δύο ανδρών, ο Φρανσουά Ολάντ επαναδιατύπωσε την θέση του υπέρ της δημιουργίας ενός «μεγάλου συνασπισμού» για την μάχη ενάντια στο «Ισλαμικό Κράτος» – ISIS, το οποίο ελέγχει εκτεταμένα εδάφη στη Συρία και στο Ιράκ. «Εχθρός μας είναι το “Ισλαμικό Κράτος”, έχει έδαφος, στρατό και πόρους, οπότε πρέπει να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο συνασπισμό για να πλήξουμε αυτούς τους τρομοκράτες», ανέφερε ο κ. Ολάντ.

Τον Ολάντ συνοδεύουν στο ταξίδι του οι υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και Λοράν Φαμπιούς.
Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει ήδη συναντηθεί με τον Ντέιβιντ Κάμερον, τον Μπαράκ Ομπάμα και την Άγκελα Μέρκελ για να προωθήσει την ιδέα αυτού του «μεγάλου συνασπισμού», ο οποίος, το Παρίσι δεν αποκλείει, ότι θα ήθελε να δει να προχωρά και σε χερσαίες επιχειρήσεις, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.