Φρούριο το Παρίσι ενόψει της Διάσκεψης για το Κλίμα

“Αστακός” θα είναι το Παρίσι καθώς τουλάχιστον 11.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας θα συμμετάσχουν στην ασφαλή διεξαγωγή της Διάσκεψης για το Κλίμα (COP21) που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στη γαλλική πρωτεύουσα δύο εβδομάδες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Περίπου 8.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα παραταχθούν στα σύνορα της χώρας για να διενεργούν ελέγχους και 2.800 θα βρίσκονται στο Μπουργκέ, στο βόρειο Παρίσι, όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 147 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται στις 30 Νοεμβρίου στην έναρξη της Διάσκεψης για το Κλίμα, στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν προσπάθειες να υπάρξει μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή.

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ τόνισε ότι «στο πλαίσιο της πολύ αυξημένης απειλής, η επιτυχία της COP21 εξαρτάται και από την καλύτερη δυνατή ασφάλεια» και πρόσθεσε ότι «έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα πάντα ώστε να διασφαλιστεί η Διάσκεψη».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, συνολικά 120.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί «στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας» μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα, η γαλλική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή στο Παρίσι μιας μεγάλης διαδήλωσης για το κλίμα που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή ενώ ακόμη μία πορεία, που θα διεξαγόταν στις 12 Δεκεμβρίου μία ημέρα μετά το τέλος της Διάσκεψης, ακυρώθηκε.