Τα ερωτικά γράμματα του JFK στο σφυρί

Ο John Fitzeralnd Kennedy άφησε εποχή και για τις ρηξικέλευθες πολιτικές του αλλά και για την πολυτάραχη ερωτική του ζωή.

O γάμος του με την Τζάκι Κέννεντι θεωρήθηκε ένας από τους πιο γκλαμουράτους της δεκαετίας του ’50. Όπως  φαίνεται όμως ο JFK δεν ήταν τόσο ερωτευμένος με την γυναίκα του, αλλά με άλλες.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτουν γράμματα του πολιτικού με ερωτικό περιεχόμενο που βγαίνουν σε λίγες ημέρες σε δημοπρασία των ΗΠΑ και αναμένεται να πιάσουν υψηλά ποσά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο protothema.gr, τα γράμματα απευθύνονται στην Gunilla von Post, που γνώρισε εβδομάδες μόλις πριν τον γάμο του στην Τζάκι.

Τα γράμματα είναι μεταξύ του 1954 και 1956, είναι σε επίσημο χαρτί της Γερουσίας και σύμφωνα με αυτά που γράφουν ήταν ο τότε γερουσιαστής Kennedy που την κυνηγούσε για δύο ολόκληρα χρόνια.

Η σχέση τους έγινε γνωστή παγκόσμια όταν η Von Post, εξέδωσε αυτοβιογραφία με τον τίτλο Love Jack, όπου περιγράφει την σχέση της μαζί του και αναφέρεται σε διάφορα από τα γράμματα όπου ο Kennedy την προτρέπει να μην παντρευτεί, της ζητά να την συναντήσει και της δηλώνει πόσο του λείπει.