Πέντε νεκροί στην Δυτική Οχθη

Συνολικά πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από επιθέσεις Παλαιστινίων, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε δύο άτομα σε γραφείο στο Τελ Αβίβ και άλλος Παλαιστίνιος πυροβόλησε άλλα τρία άτομα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη χθες.

Στην πιό πρόσφατη επίθεση κοντά στο οικιστικό τετράγωνο Γκους Ετζιόν στη Δυτική Όχθη, ένας Παλαιστίνιος οδηγούσε στο βοηθητικό τμήμα του κυρίως δρόμου και πυροβόλησε τα αυτοκίνητα που πηγαίναν αργά λόγω κίνησης, σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας άλλα, είπε ένας διοικητής της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόσενφελντ είπε πως ο Παλαιστίνιος οδηγός συνελήφθη όταν συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, ενώ πρόσθεσε πως σκοτώθηκαν ένας Αμερικανός, ένας Παλαιστίνιος και ένας Ισραηλινός. Σύμφωνα με ιατρική πηγή, στο ίδιο συμβάν τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άτομα.

Ο Αμερικανός ονομάζονταν Έζρα Σουόρτς, 18, φοιτητής στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανάρτηση στον κοινωνικό ιστότοπο Facebook από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με συνεργαζόμενο τηλεοπτικό κανάλι του CBS, ο Σουόρτς ήταν από την πόλη Σάρον της Μασαχουσέτης.