Νεκρός ο βασικός ύποπτος για το μακελειό στο Παρίσι

Ο φερόμενος ως βασικός ύποπτος για την οργάνωση των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, έπεσε τελικά νεκρός στην έφοδο των γαλλικών αρχών την Τετάρτη σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, στη γαλλική πρωτεύουσα. Την είδηση επιβεβαίωσε ο αρμόδιος Γάλλος εισαγγελέας.

Μια ημέρα μετά την τεράστια αστυνομική επιχείρηση στο προάστιο του Παρισιού Σεν Ντενί, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν πως ένας από τους τρομοκράτες που σκοτώθηκαν χθες ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Αμέσως μετά το πέρας της αστυνομικής επιδρομής στο κτίριο όπου διέμεναν οι τρομοκράτες, όλα τα διεθνή ΜΜΕ προσπαθούσαν εναγωνίως να μάθουν αν τελικά ο Βέλγος τρομοκράτης βρισκόταν ή όχι στο διαμέρισμα-«γιάφκα» και αν τελικά συγκαταλέγονταν στους νεκρούς.

Τελικά, λίγη μόνο ώρα προτού ο Γάλλος εισαγγελέας επιβεβαιώσει τον θάνατο του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, η γαλλική εφημερίδα «Derniere Heure», επικαλούμενη «αποκλειστικές πληροφορίες», μετέδωσε πως τόσο ο «εγκέφαλος» του μακελειού όσο και ο καταζητούμενος βομβιστής Σαλάχ Αμπντεσλάμ σκοτώθηκαν χθες στο Σεν Ντενί.

Χθες, όμως, πρώτη η Washington Post, μέσα από την ηλεκτρονική της έκδοση, ανέφερε πως ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι νεκρός. Το αμερικανικό Μέσο επικαλούνταν πηγές από δύο ανώτερα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην αναγνώριση των θυμάτων, ενώ δεν είναι ακόμη σίγουρο πόσα ήταν τα άτομα που σκοτώθηκαν την Τετάρτη στο Σεν Ντενί. Η αλήθεια είναι πως όταν η 26χρονη καμικάζι Χάσνα Αιτμπουλαχσέν, ξαδέρφη του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, ανατινάχθηκε, όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο διαμέρισμα έγιναν κυριολεκτικά κομμάτια.

Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki, protothema