Δεν επιβεβαιώνει το Παρίσι ότι σκοτώθηκε ο καταζητούμενος Αμπαούντ

Πυρήνας τρομοκρατών που ήταν έτοιμος να εξαπολύσει νέες επιθέσεις εξουδετερώθηκε στην επιχείρηση στο Σαιν Ντενί, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας του Παρισιού, ο οποίος, όμως, δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες που επικαλείται και η αμερικανική εφημερίδα Washington Post ότι ο ενορχηστρωτής της 13ης Νοεμβρίου Αμπντελχαμίν Αμπαούντ είναι νεκρός. Ο Φρανσουά Μολίν ανέφερε ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη όλοι οι νεκροί στην επιχείρηση. Ούτε ο Αμπαούντ, ούτε ο καταζητούμενος Σάλαχ Αμπντεσλάμ, βρίσκονται πάντως μεταξύ των οκτώ συλληφθέντων.

Μάλιστα, όπως είπε ο Γενικός Εισαγγελέας πέντε χιλιάδες σφαίρες έπεσαν κατά την έφοδο στο διαμέρισμα από τις επίλεκτες δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας το πρωί της Τετάρτης…. Δήλωσε, επίσης, ότι δεν μπορεί ακόμη να αναφερθεί στην ταυτότητα των δύο νεκρών και των οκτώ συλληφθέντων, εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο Φρανσουά Μολίν είπε επίσης ότι σε πέντε ημέρες ερευνών μετά το μακελειό οι Αρχές έχουν εντοπίσει ένα «πραγματικό πολεμικό οπλοστάσιο» από Καλάσνικοφ, πυρομαχικά και εκρηκτικά. Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι κατά την μαζική επιχείρηση εξαρθρώθηκε πυρήνας τρομοκρατίας που ήταν έτοιμος να δράσει.

Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει, από την πλευρά της, ο θάνατος του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ επιβεβαιώθηκε κατά τις έρευνες των Αρχών μετά την επτάωρη επιχείρηση, οι οποίες στόχευαν στον εντοπισμό DNA και άλλων ευρημάτων.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι Μαρία Δεναξά, οι εγκέφαλοι των επιθέσεων της Παρασκευής σχεδίαζαν ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα στο  Παρίσι με στόχο το οικονομικό κέντρο του, τη συνοικία La Defence, επιδιώκοντας ένα πλήγμα ανάλογο με αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στην Νέα Υόρκη.