Μεγάλη διαδήλωση στη Γερμανία του ξενοφοβικού Pegida κατά προσφύγων και μεταναστών

Περισσότεροι από 10.000 υποστηρικτές του λαϊκιστικού, ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida διαδήλωσαν απόψε στη Δρέσδη (ανατολικά) καταγγέλλοντας ότι οι μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη ευθύνονται για τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

“Αυτές οι επιθέσεις δεν ήρθαν από το πουθενά, είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής μετανάστευσης ανθρώπων που δεν υποστηρίζουν σε καμία περίπτωση τις ίδιες αξίες” δήλωσε ένας από τους επικεφαλής του κινήματος, ο Ζίγκφριντ Ντέμπριτς, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε “η Μέρκελ πρέπει να παραιτηθεί”, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Εκείνοι που δε συνδέουν τη λεγόμενη “Θρησκεία της Ειρήνης” (σ.σ.: το Ισλάμ), με το προσφυγικό ζήτημα και τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα των σημερινών και των αυριανών θυμάτων” προσέθεσε ο ίδιος και κατήγγειλε μια “εθνοτική αυτοκτονία” στην Ευρώπη.

Εννέα έως δώδεκα χιλιάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με την καταμέτρηση ενός πανεπιστημίου, συγκεντρώθηκαν σε μία από τις μεγάλες πλατείες της πόλης για να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδήλωση που πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα το κίνημα των Ευρωπαίων Πατριωτών εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης (Pegida).

H αποψινή κινητοποίηση έγινε στον απόηχο των επιθέσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι την Παρασκευή κι ενώ πολλά στελέχη της λαϊκιστικής δεξιάς στην Ευρώπη καταγγέλλουν ότι οι επιθέσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η μαζική άφιξη προσφύγων στην Ευρώπη εγείρει απειλή διείσδυσης τζιχαντιστών.

Η Pegida ωστόσο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ανάλογο αριθμό διαδηλωτών με εκείνους που συμμετείχαν στην πορεία που είχε διοργανώσει μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου εναντίον του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι (25.000 άνθρωποι).

Το πλήθος τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων αλλά και της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά την 31η Οκτωβρίου. Την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

“Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Παρίσι το μόνο που έκαναν ήταν να επιβεβαιώσουν τις προειδοποιήσεις που είχαμε απευθύνει. Είναι πολύ θλιβερό, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη και πιθανόν είμαστε οι επόμενοι στον κατάλογο” κατήγγειλε ο 45χρονος Τομάς στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πολλοί άνθρωποι κρατούσαν σημαίες της Γαλλίας ή πανό που έγραφαν “Je suis Paris” (“Είμαι κι εγώ Παρίσι”). Σε ένα άλλο πανό αναγραφόταν το σύνθημα “χθες στο Παρίσι, αύριο στη Γερμανία”.