Anonymous: "Θα σας βρούμε και δεν θα σας αφήσουμε"

Τον πόλεμο στους ISIS κήρυξαν οι Anonymous μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής, όπου στοίχισαν τη ζωή σε 132 ανθρώπους. Δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο «YouTube», η ομάδα των χάκερ ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις της για να «ενώσει την ανθρωπότητα» και προειδοποίησε τους τρομοκράτες: «να μας περιμένετε».

Πίσω από την χαρακτηριστική μάσκα, με το πρόσωπο του Γκάι Φωκς, ένας άντρας μιλώντας γαλλικά λέει στο μήνυμά του ότι «οι Anonymous από όλο τον κόσμο θα σας κυνηγήσουν. Θα πρέπει να ξέρετε ότι θα σας βρούμε και δεν θα σας αφήσουμε. Θα ξεκινήσουμε την μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ εναντίον σας. Να περιμένετε μαζικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Έχει κηρυχθεί πόλεμος».

Οι Anonymous δεν είναι εκτοξεύουν απειλές εναντίον των ISIS για πρώτη φορά καθώς είχαν απειλήσει και στο παρελθόν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μετά την επίθεση στο περιοδικό «Charlie Hebdo» τον περασμένο Ιανουάριο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τζιχαντιστές γνωρίζουν να χρησιμοποιούν πάρα πολύ καλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από τα οποία στρατολογούν νέα μέλη, προπαγανδίζουν, σπέρνουν τον φόβο με τις απειλές που εκτοξεύουν μέσα από αυτά και δημοσιεύουν ακόμη και τις φρικαλεότητες τους.

Λίγες ώρες μάλιστα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών, Jan Jambon αποκάλυψε πως οι ΙSIS επικοινωνούν μέσω του video game «Je suis IS» το οποίο υποστηρίζει η παιχνιδομηχανή της Sony, Playstation 4. Η διάσημη κονσόλα παιχνιδιών έχει «εμπλακεί» όμως και στο παρελθόν σε υπόθεση με τζιχαντιστές, όταν ένας αυστριακός έφηβος κατέβαζε σχέδια για βομβιστικές επιθέσεις σε πρόγραμμα του Playstation 4.