Ολος ο κόσμος, «τρικολόρ»...

Δημόσια ή και εμβληματικά κτίρια σε όλο τον κόσμο «βάφτηκαν», με τη βοήθεια προβολέων, στα χρώματα της Γαλλίας, αλλά και του Λιβάνου και της Ρωσίας, χώρες οι οποίες πρόσφατα χτυπήθηκαν από την τρομοκρατία ή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις γι’ αυτό, όπως η περίπτωση της συντριβής του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά.

Στην Ελλάδα ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης φωταγωγήθηκε στα χρώματα της γαλλικής σημαίας, όπως και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τον Δήμαρχό Πειραιά, Γιάννη Μώραλη να δηλώνει, ότι «συμπαραστεκόμαστε στον Γαλλικό λαό και στη Γαλλία, όπως και σε κάθε άλλη χώρα στον πλανήτη που έρχεται αντιμέτωπη με τρομοκρατικές ενέργειες οι οποίες αφήνουν πίσω τους αθώα θύματα. Ο τρόμος και ο φόβος δεν θα περάσουν».

Στα χρώματα της Γαλλικής σημαίας φωταγωγήθηκε απόψε το Δημαρχείο του Βόλου, ως φόρο τιμής στα δεκάδες αθώα θύματα των τρομοκρατών στην γαλλική πρωτεύουσα.

Οι σημαίες της Γαλλίας, της Ελλάδος, του Βόλου και της Ε.Ε. κυματίζουν μεσίστιες έξω από το εμβληματικό δημαρχιακό μέγαρο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, αργά χθες το βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα, όταν η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου θα έφτανε από το Ηράκλειο της Κρήτης, θα πήγαινε στο Δημαρχείο, για να αφήσουν οι ποδοσφαιριστές λουλούδια κάτω από την Γαλλική σημαία και να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του Παρισιού.

Γύρω από το Γαλλικό Προξενείο στον Βόλο έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας και η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική. Το ίδιο σκηνικό συμβαίνει και σε Γαλλικά Ιδρύματα στον Βόλο.

Περίπου 15.000-20.000 άνθρωποι, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της Δανίας Λαρ Λόκε Ράσμουσεν συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Κοπεγχάγη για να τιμήσουν τα θύματα.

Μια σιωπηλή πορεία οργανώθηκε επίσης στο Μόντρεαλ του Καναδά, με τη συμμετοχή περίπου 5.000 ανθρώπων. Επικεφαλής της διαδήλωσης είχαν τεθεί ο δήμαρχος της πόλης, Ντενίς Κοντέρ και η γενική πρόξενος της Γαλλίας Κατρίν Φεγιέ. Συμμετείχαν επίσης πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως η υπουργός Μετανάστευσης του Κεμπέμ Κάθλιν Γουέιλ και ο υπουργός Μεταφορών της ίδιας επαρχίας Ρομπέρ Ποετί.

«Δεν θα υποκύψουμε στον εκφοβισμό, θα προστατεύσουμε τις αξίες μας» για να “σχηματίσουμε κοινό μέτωπο απέναντι στο μίσος και τη βία” δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Στο Ντουμπάι, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Μπουρτζ Χαλίφα, «ντύθηκε» χθες στα χρώματα της Γαλλίας, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων που βύθισαν στο πένθος το Παρίσι και τον κόσμο.

Ο Μπουρτζ Αλ Άραμπ, άλλος ένας εμβληματικός ουρανοξύστης του Ντουμπάι καθώς και το πολυτελές ξενοδοχείο Emirates Palace του Άμπου Ντάμπι φωταγωγήθηκαν με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχουν καταδικάσει με τον εντονότερο τρόπο τις επιθέσεις στο Παρίσι, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η περίφημη πυραμίδα του Χέοπα «βάφτηκε» χθες στα χρώματα της Γαλλίας, του Λιβάνου και της Ρωσίας, για να τιμηθούν τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι και τη Βηρυτό και της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά.

Η Μεγάλη Πυραμίδα, το μοναδικό από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που σώζεται μέχρι σήμερα, φωτίστηκε στις 21.30 από προβολείς που σχημάτισαν στη μία πλευρά της τις σημαίες της Ρωσίας, της Γαλλίας και του Λιβάνου.

Οργανώθηκε και αγρυπνία, κατά την οποία νεολαίοι από διάφορα κινήματα κράτησαν αναμμένα κεριά στη βάση του μνημείου της Γκίζας, δίπλα στη Σφίγγα και τις πυραμίδες του Χεφρήνου και του Μυκερίνου.

Η τελετή αυτή οργανώνεται από τα υπουργεία Αρχαιοτήτων και Τουρισμού της Αιγύπτου για «να θρηνήσουμε τις αθώες ζωές που χάθηκαν σε όλον τον κόσμο» και να τιμηθούν κυρίως «τα θύματα του δυστυχήματος του ρωσικού αεροσκάφους και των επιθέσεων στον Λίβανο και τη Γαλλία».