Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα απαίτησε πληροφορίες για τους Σύρους πρόσφυγες

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα και διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2016 Μπόμπι Τζιντάλ απαίτησε η κυβέρνηση να του δώσει λεπτομερείς πληροφορίες για τους Σύρους πρόσφυγες οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στην πολιτεία του, μετά τις πολυαίμακτες επιθέσεις στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής.

«Όπως συνέβη και σε προηγούμενες μεταναστευτικές κρίσεις και σε ομοσπονδιακά προγράμματα μετεγκατάστασης, η Λουιζιάνα κρατιέται στο σκοτάδι όσον αφορά τα πρόσωπα που αναζητούν καταφύγιο στην πολιτεία.

Είναι ανεύθυνο και πολύ ανησυχητικό να εγκαθίστανται πρόσωπα τα οποία μπορεί να έχουν σχέσεις με το ΙΚΙΛ (σ.σ. Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε, η παλαιότερη ονομασία του ΙΚ) σε μια πολιτεία χωρίς την επίγνωση ή την συμμετοχή αυτής της πολιτείας», είπε ο Τζιντάλ χθες Σάββατο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post. Τον περασμένο χρόνο οι ΗΠΑ υποδέχθηκαν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης 70.000 πρόσφυγες από όλο τον κόσμο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι ο στόχος για το 2016 είναι η χώρα να υποδεχθεί 85.000 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 10.000 από τη Συρία, και ακόμη 110.000 το 2017, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ο Τζιντάλ κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να σταματήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων έως ότου να είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ αμφισβήτησε την επάρκεια των ελέγχων στους οποίους υποβάλλονται οι πρόσφυγες.