Συλλήψεις στις Βρυξέλλες για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Συλλήψεις έγιναν το βράδυ του Σαββάτου σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε φτωχή συνοικία των Βρυξελλών. Ο Πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς που συνελήφθησαν στην συνοικία Μολενμπέκ πιστεύεται ότι είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι δύο αυτοκίνητα με βελγικές πινακίδες κατασχέθηκαν κοντά στις περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν οι προχθεσινές αιματηρές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και η αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν. Στο Μολενμπέκ, δυτικά του κέντρου των Βρυξελλών, ζουν πολλοί μουσουλμάνοι, κυρίως οικογένειες που προέρχονται από το Μαρόκο και την Τουρκία.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν δήλωσε χθες ότι ένα αυτοκίνητο που νοικιάστηκε στο Βέλγιο συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι . Το αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί από Γάλλο που ζει στις Βρυξέλλες και ότι οι αρχές το σταμάτησαν νωρίς χθες στα σύνορα με το Βέλγιο.

Ο Γάλλος αυτός «αποτέλεσε το αντικείμενο οδικού ελέγχου το Σάββατο το πρωί μαζί με δύο άλλους που επέβαιναν σε ένα άλλο όχημα», είπε ο Μολέν, προσθέτοντας ότι αυτοί οι τρεις συνελήφθησαν από τη βελγική αστυνομία και ότι «δεν ήταν γνωστοί στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών». Στο Παρίσι, σύμφωνα με μαρτυρίες, βομβιστές έφθασαν με ένα αυτοκίνητο που είχε βελγικές πινακίδες.

Οι συλλήψεις αυτές «μπορούν να εξεταστούν σε σχέση με ένα αυτοκίνητο Polo που είχε νοικιαστεί στο Βέλγιο και βρέθηκε μπροστά στην (αίθουσα συναυλιών του) Μπατακλάν», όπου τουλάχιστον 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή το βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Κόεν Γκενς στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό RTBF, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το naftemporiki. «Αυτός που νοίκιασε το αυτοκίνητο ήταν ένας Βέλγος. Τον γνωρίζουμε από τον αδελφό του», είπε πάντως ο ίδιος, αντικρούοντας την πληροφόρηση από τον εισαγγελέα του Παρισιού ότι ένας Γάλλος νοίκιασε το αυτοκίνητο.