Διεύρυνση κατηγορητηρίου... πτώση μετοχής

Όσο διευρύνεται το κατηγορητήριο εναντίον της για το σκάνδαλο με τους κινητήρες ντίζελ, τόσο πέφτει η μετοχή της Volkswagen.

Έτσι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατέγραφε σήμερα απώλειες έως και 5% καθώς οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές διεύρυναν χθες τις κατηγορίες σε βάρος της, περιλαμβάνοντας πλέον και μεγαλύτερους κινητήρες ντίζελ που χρησιμοποιούνται σε πιο πολυτελή μοντέλα.

Η αμερικανική Αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) ανακοίνωσε αργά χθες ότι το λογισμικό που επέτρεπε την χειραγώγηση των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων ήταν εγκατεστημένο και σε 3λιτρους κινητήρες ντίζελ V6 που χρησιμοποιούνται κυρίως στα μοντέλα Porsche και Audi.

Η VW είπε ότι «δεν έχει εγκατασταθεί λογισμικό “που να παραποιεί τα χαρακτηριστικά των εκπομπών με απαγορευμένο τρόπο». Δεν έδωσε άμεσα λεπτομέρειες και σήμερα ήταν διατεθειμένη να απαντήσει μόνο γραπτώς σε ερωτήσεις.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι μεγαλύτερες διαστάσεις που φαίνεται να λαμβάνει το σκάνδαλο της VW επηρεάζοντας πιο πολυτελείς και κερδοφόρες μάρκες της εταιρίας προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ιδιαίτερα καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος Ματίας Μίλερ ήταν προηγουμένως επικεφαλής της Porsche.