Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Lufthansa και εργαζομένων καμπίνας

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη διοίκηση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa και στο κυριότερο συνδικάτου που εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας απέτυχαν, ανακοίνωσε το συνδικάτο χθες Σάββατο. Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να σημάνει νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων στον γερμανικό αερομεταφορέα.

Η Lufthansa βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με διάφορα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζομένους της, στο πλαίσιο των προσπαθειών της διοίκησής της να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη και να ανταγωνιστούν με καλύτερους όρους τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους και τις ανταγωνιστικές επιχειρήσεις των κρατών του Κόλπου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ στο naftemporiki.gr επικαλούμενο πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το Reuters, η μακρά διένεξή της με τους πιλότους για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας έχει ήδη συνοδευτεί από πάνω από 10 απεργίες μέσα σε μια περίοδο 19 μηνών. Το συνδικάτο των πληρωμάτων καμπίνας, που εκπροσωπεί 19.000 εργαζομένους, είχε δώσει προθεσμία στη διοίκηση της Lufthansa ως την 1η Νοεμβρίου για να κάνει μια καλύτερη προσφορά στις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς, τις συντάξεις και τους όρους εργασίας.

Παρότι οι συνομιλίες άρχισαν με εποικοδομητικό τρόπο χθες, η διοίκηση της Lufthansa αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις δεσμεύσεις τις οποίες είχαν κάνει στελέχη της προφορικά, δήλωσε ο Νικολάι Μπάουμπλι, επικεφαλής του συνδικάτου. Ο ίδιος δεν απέκλεισε απεργιακές κινητοποιήσεις και πρόσθεσε ότι το συνδικάτο θα ανακοινώσει πώς θα αντιδράσει αύριο Δευτέρα.