Σε νέο χαμηλό τετραετίας οι τιμές του πετρελαίου

Σε εξέλιξη η σύνοδος των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη – Ενάντιες σε μειώσεις στην παραγωγή οι χώρες του Κόλπου.

Η εξασθένηση της προοπτικής μίας σημαντικής μείωσης της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ (Οργανισμού Πετρελαιο-εξαγωγικών Χωρών), στη σημερινή Σύνοδο του Οργανισμού στην Βιέννη, οδήγησε τις τιμές του να κατρακυλήσουν στο χαμηλότερο επίπεδο τετραετίας. Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε το μεσημέρι περισσότερο από 2% στα 75,86 δολάρια το βαρέλι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Περσικού Κόλπου, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, αναμένεται να πιέσουν στη Σύνοδο της Βιέννης υπέρ της αποφυγής μειώσεων στην παραγωγή, παρά τις εκκλήσεις από άλλες χώρες – μέλη να αυξηθούν οι τιμές που έχουν καταρρεύσει κατά περισσότερο του ενός τρίτου από τον Ιούνιο.

Πηγές του ΟΠΕΚ δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι η λήψη μέτρων δεν είναι πιθανή. «Το σκηνικό έχει διαμορφωθεί από τα σχόλια των Σαουδαράβων καθ’ οδόν προς τη σύνοδο ότι οι δυνάμεις της αγοράς πρέπει να αφεθούν να καθορίσουν τις τιμές», δήλωσε αναλυτής αυστραλιανής τράπεζας. Η κορώνα της Νορβηγίας, μίας χώρας πλούσιας σε πετρέλαιο, υποχώρησε σε χαμηλό τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ και το ρωσικό ρούβλι έκανε και νέα βουτιά.

Πηγή: http://www.fortunegreece.com/article/se-neo-chamilo-tetraetias-times-tou-petreleou/

Προτεινόμενα για εσάς