Μιζούρι: Ο κυβερνήτης εμμένει στην αρχική απόφαση των ενόρκων για μη παραπομπή του Ουίλσον

Μετά από δύο ημέρες αναβρασμού, η χιονόπτωση ήταν εκείνη που ηρέμησε τα πνεύματα στο Φέργκιουσον.

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι απορρίπτει τις εκκλήσεις για νέα απόφαση του σώματος των ενόρκων η οποία θα παραπέμπει τον αστυνομικό που σκότωσε τον Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 12 αμερικανικές πόλεις, ενώ παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πλήθος έμεινε έξω από το δημαρχείο του Σεντ Λούις αναπαριστώντας τη δίκη του αστυνομικού.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε πάνω από 400 συλλήψεις.

Οι απόψεις σχετικά με το πώς έπρεπε να αντιδράσει ο Ντάρεν Ουίλσον διίστανται. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ακολούθησε τον πρωτόκολλο και δεν είχε άλλο τρόπο άμυνας.

Όμως υπάρχουν κι άλλοι, οι οποίοι διαφωνούν.

Ο Έντουαρντ Ντέιβις, συνταξιούχος αστυνομικός από τη Βοστώνη είπε στους Times της Νέας Υόρκης: “Υπάρχει μεγάλη αλλαγή στη χρήση όπλων από την αστυνομία τα 35 χρόνια που ήμουν στο σώμα. Νέα όπλα, όπως τα τέιζερ ή τα σπρέι πιπεριού είναι πραγματικά αποτελεσματικά. Όταν κοιτάς όλη αυτή την ιστορία είναι απογοητευτικό να αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιος δε χρησιμοποίησε τίποτε από αυτά που ήταν άμεσα στη διάθεσή του”.

Davidson-Wilson-Ferguson-1200

Ο Ντάρεν Ουίλσον δεν κάνει βήμα πίσω σε όσα κατέθεσε στο δικαστήριο.

” Η μόνη επιλογή που είχα ήταν το όπλο μου” είχε καταθέσει.

Σε συνέντευξη του στον Τζορτζ Στεφανόπουλο, στο ABC, όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο εάν θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι διαφορετικό, ήταν κατηγορηματικός: “Όχι”.

Η δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού στο Φέργκιουσον έφερε ξανά στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν στη συνύπαρξη λευκών και μαύρων.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη περιοχή αποτελείται κυρίως από μαύρους κατοίκους και λευκούς αστυνομικούς.

Οι μαύροι υποστηρίζουν ότι η φυλετικές διακρίσεις εξακολουθούν να υπάρχουν ,ενώ οι λευκοί ότι γίνεται πολύς λόγος για φυλετικές διακρίσεις χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο.