Κατά της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης τάσσονται οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες

Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας προειδοποιούν κατά της «ανεξέλεγκτης μετανάστευσης» και ζητούν να περιοριστεί η ροή των προσφύγων, ο αριθμός των οποίων έχει σπάσει κάθε ρεκόρ από τις αρχές του έτους, σε κείμενό τους που θα δημοσιευτεί στο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί το Σάββατο.

«Δεν μπορούμε αενάως να αναλαμβάνουμε και να ενσωματώνουμε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο», γράφουν ο Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αμφότεροι ηγετικά στελέχη στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (ο κ. Γκάμπριελ είναι πρόεδρός του και ο κ. Στάινμαγερ πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας).

«Παρά την άνευ προηγουμένου βοήθεια που παρέχεται από τους Γερμανούς στους μετανάστες, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι αριθμοί των μεταναστών στη Γερμανία να μειωθούν και πάλι», συνεχίζουν.

Αποσπάσματα του κοινού άρθρου των δύο ηγετικών στελεχών του SPD δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, όπως αναφέρει το naftemporiki. Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που ακολουθεί πολιτική «ανοίγματος» προς τους πρόσφυγες, βλέπει το τελευταίο διάστημα τη δημοτικότητά της να μειώνεται και δέχεται ολοένα και περισσότερες επικρίσεις, ακόμη και από τη δική της παράταξη.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, στη Γερμανία έχουν κατατεθεί 577.000 αιτήσεις για χορήγηση ασύλου από τις αρχές του έτους. Πριν από μερικές εβδομάδες ο κ. Γκάμπριελ εκτίμησε ότι η Γερμανία μπορεί να υποδέχεται κατά μέσο όρο 500.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. «Η πολιτική μας δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα παρά μόνο αν δεν ζητάμε υπερβολικά πολλά πράγματα από τους ανθρώπους στη χώρα μας», υποστηρίζουν επίσης οι κ.κ. Γκάμπριελ και Σταϊνμάιερ.