Τουλάχιστον 73 οι νεκροί από την κατολίσθηση στη Γουατεμάλα

Ώρα με την ώρα σβήνουν οι ελπίδες για την ανάσυρση επιζώντων μετά την κατολίσθηση σε μια κοινότητα λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 73 ανθρώπους. Τουλάχιστον 330 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στη Σάντα Καταρίνα Πινούλα, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας.

Μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις, τόνοι χώματος και βράχων ισοπέδωσαν και καταπλάκωσαν δεκάδες σπίτια, παγιδεύοντας κατοίκους. Ο Σέρχιο Καμπάνας, στέλεχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων CONRED, ανέφερε ότι αμφιβάλλει για το εάν θα βρεθούν άλλοι επιζώντες και δήλωσε ότι «συνεχίζουμε την έρευνα, ακόμα και για την περίπτωση που σωθεί μόνο ένας άνθρωπος ακόμα».

Σύμφωνα με τις αρχές, έχουν καταμετρηθεί 73 νεκροί, ανάμεσά τους 17 παιδιά -τα τρία νεογέννητα- και τουλάχιστον 26 τραυματίες. Περίπου 1.800 στρατιώτες, πυροσβέστες και περίοικοι συμμετέχουν στα σωστικά συνεργεία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της CONRED Νταβίντ ντε Λεόν, ο οποίος ανέφερε ότι μερικά σπίτια θάφτηκαν κάτω από 15 μέτρα χώματος και βράχων.