Επίθεση σε Τούρκο δημοσιογράφο - επικριτή του Ερντογάν

Επίθεση δέχθηκε αργά χθες το βράδυ από αγνώστους έξω από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη ο διακεκριμένος Τούρκος δημοσιογράφος, Αχμέτ Χακάν που είναι γνωστός για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση. Ο δημοσιογράφος εργάζεται στην εφημερίδα Hurriyet ενώ είναι παρουσιαστής εκπομπής και στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, παρακολουθείτο μέχρι να φθάσει στο σπίτι του από τον τηλεοπτικό σταθμό από τέσσερις άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε μαύρο αυτοκίνητο, πριν δεχτεί επίθεση κοντά στο σπίτι του, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Νισάντασι. Ένας εκ των δραστών όπως αναφέρει η εφημερίδα κράτησε τον σωματοφύλακά του Χακάν, ενώ οι άλλοι τρεις ξυλοκόπησαν τον Χακάν, πριν τραπούν σε φυγή.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και πλευρά απ’ όπου σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο. Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις υπόπτους τα κίνητρα των οποίων παραμένουν άγνωστα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Hurriyet συγκαταλέγεται στις λίγες εφημερίδες της χώρας που επικρίνει τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.