Εκτελέστηκε η πρώτη γυναίκα στην Τζόρτζια από το 1945

Εκτελέστηκε σήμερα στη Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών μια καταδικασμένη σε θάνατο γυναίκα παρά τις συνεχείς εφέσεις που υπέβαλαν οι δικηγόροι της αλλά και την ύστατη έκκληση για απονομή χάριτος που είχε κάνει ο πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο οποίος είχε ταχθεί σθεναρά κατά της θανατικής ποινής.

Η 47χρονη Κέλλυ Γκίσεντανερ πέθανε με θανατηφόρα ένεση και έγινε η πρώτη γυναίκα που εκτελείται εδώ και 70 χρόνια στην πολιτεία αυτή. Οι δικηγόροι της κατέθεσαν τουλάχιστον τρεις εφέσεις σε ανώτατα δικαστήρια της χώρας ώστε να προσπαθήσουν να καθυστερήσουν την εκτέλεση της ποινής, λίγες ώρες πριν το θάνατό της, ωστόσο όλες τους κατέπεσαν στο κενό.

Η γυναίκα είχε καταδικαστεί για συνωμοσία με τον εραστή της, με σκοπό τη δολοφονία του συζύγου της πριν από 18 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν τον σκότωσε η ίδια αλλά προέτρεψε τον εραστή της να το κάνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εραστής της καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Μάρτυρες της εκτέλεσης ανέφεραν σε τοπικό κανάλι συνεργαζόμενο με το Fox News ότι λίγο πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση τραγουδούσε το Amazing Grace.