Τραγικό και αιματηρό λάθος των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας!

Αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα 12 Μεξικανούς και Αιγύπτιους και τραυμάτισαν άλλους δέκα «κατά λάθος», αφού εξέλαβαν μια τουριστική αυτοκινητοπομπή ως μαχητές τούς οποίους καταδίωκαν στη δυτική έρημο της χώρας, ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τουλάχιστον δύο Μεξικανοί σκοτώθηκαν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το μεξικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Κοινή δύναμη της αιγυπτιακής αστυνομίας και του στρατού καταδίωκε μαχητές στην τεράστια δυτική έρημο της χώρας, που συνορεύει με τη Λιβύη, όταν άνοιξε κατά λάθος πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής.

Η αυτοκινητοπομπή αποτελείτο από τέσσερα οχήματα οδήγησης στους τέσσερις τροχούς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό Υπουργείο Εσωτερικών. Θα διεξαχθεί έρευνα για το πώς και το γιατί οι τουρίστες εισήλθαν σε απαγορευμένη περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο καταδίκασε την επίθεση στον λογαριασμό του στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς την τραγικό γεγονός και απαίτησε να διεξαχθεί πλήρης έρευνα. «Το Μεξικό καταδικάζει αυτές τις πράξεις εναντίον πολιτών μας και έχει απαιτήσει εξαντλητική έρευνα του τι έχει συμβεί», έγραψε στο Twitter.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA πως η αυτοκινητοπομπή βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή και χρησιμοποιούσε αυτοκίνητα χωρίς άδεια. Το κομβόι λάμβανε μέρος σε μη εγκεκριμένο σαφάρι, ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς